Ihastuin itse tehtyihin buffetteihin niin, että harkitsin jo uuden
satsin valmistamista. Aiemmat jäätelökeksit katosivat pakastimesta
ennätysajassa parempiin suihin kahvileipänä, vierasvarana, välipalana ja ihan
vaan jäätelönhimoon. Olin jemmannut kalenterin väliin Stockmannin kanta-asiaakaan
etuvihkosta pehmeiden brownie-jäätelösandwichien ohjeen. Vihdoin sain hyvän
syyn kokeilla näitä ja en osaa sanoa kummat vievät voiton. Ihania ovat molemmat,
kunhan muistaa nuolaista ennen kuin tipahtaa. Jäätelösandwichit ovat pehmeitä,
meheviä ja rapeakuorisia. Valmistus on nopeampaa ja helpompaa kuin buffettien. Taikinan
valmistaminen onnistuu käsin ilman sähkövatkainta. Lisäksi brownietaikinan suklaiset
herkkupalat toimivat loistavasti vaniljajäätelön kanssa.
Hyviä reseptejä kaipaaville vinkkinä toimikoon Stockmannin sähköinen
reseptipankki. Sieltä löytyy mm. Stockmannin esittelykeittiön kokkien reseptejä
ja menukokonaisuuksia vähän fiininpäänkin tarjoiluun!
(20 keksiä /10 jäätelösandwichia)
2 ½ dl vehnäjauhoa
¾ dl kaakaojauhetta
½ tl ruokasooda
½ tl suolaa
175 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl taloussuklaarouhetta
1 dl saksanpähkinärouhetta
Lisäksi: n. 6 dl jäätelöä
Sekoita vehnäjauho, ruokasooda ja suola keskenään. Vatkaa eri kulhossa
lastalla pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja kananmuna notkeaksi tahnaksi. Yhdistä
jauhosekoitus, suklaarouhe, pähkinärouhe ja voi-sokerisekoitus.
Lusikoi leivinpaperille ruokalusikalla nokareita tasaisin välein
(reilun lihapullan kokoisia kasoja). Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä keksipohjat ennen
täyttöä.
Anna jäätelön pehmetä hetki jääkaapissa. Lusikoi kahden keksin väliin noin
½ dl jäätelöä tai pyöräytä väliin jäätelökauhalla pallo. Jäätelöreunan voi halutessaan
pyöritellä esimerkiksi suklaa- tai pähkinärouheessa tai nonparelleissa. Säilytä jäätelösandwichit pakastimessa, jollet tarjoile heti.
Lähetä kommentti