Tonnikalapullat haastavat lihapullat! Jos jääkaappi ammottaa tyhjillään, kuivakaapista löytyy yleensä
purkki tai kaksi tonnikalaa ja korppujauhoja tai leivänkannikka. Näistä
valmistuu yhdessä juustoraasteen kanssa maukkaan kalapullat. Ohjeessa käytetään parmesaaniraastetta, mutta sen voi hyvin korvata muullakin juustoraasteella. Jääkaapissa kannattaa muuten aina pitää jemmassa pieni pala parmesaania. Sillä saa pelastettua arkisen pasta-aterian tai salaattiannoksen.
Oheinen
luottoresepti on muokattu Alkon Etiketti-lehdestä ja se on palvellut vuosia vähän eri variaatioilla. Tonnikalapullamassan voi maustaa vaihteeksi vaikkapa
valkosipulisilpulla, sitruunankuorella tai paprikajauheella. Pikantin maun saa lisäämällä pulliin ½ dl hienonnettuja
pinjansiemeniä tai rouhittuja pähkinöitä. Tarjoa pullat
kermaviilikastikkeen ja perunoiden kanssa tai ruokaisammin esimerkiksi pastan
ja tomaattikastikkeen kera. Voit käyttää pulliin eettistä
tonnikalaa. MSC-merkintä purkin kyljessä kertoo, että tuote täyttää kestävän kalastuksen kriteerit. Reseptillä
valmistuu noin 20 tonnikalapullaa.
TONNIKALAPULLAT
2 prk tonnikalaa öljyssä (à 200/150 g)
2–3 kananmunaa
1 dl korppujauhoja tai kuivahtaneita, pieniä leivänmuruja
n. 2 dl raastettua parmesaania tai muuta juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
n. 3 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa
1 kesäsipuli hienonnettuna
Paistamiseen: öljyä
Valuta tonnikaloista öljy pois. Sekoita joukkoon kevyesti vatkatut
munat, korppujauho, parmesaani, mausteet, hienonnettu kesäsipuli ja halutessasi
yrttejä. Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin pullia. Paista kalapullia
pannulla öljyssä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
Lähetä kommentti