torstai 23. heinäkuuta 2015

Tonnikalapullat



 
Tonnikalapullat haastavat lihapullat! Jos jääkaappi ammottaa tyhjillään, kuivakaapista löytyy yleensä purkki tai kaksi tonnikalaa ja korppujauhoja tai leivänkannikka. Näistä valmistuu yhdessä juustoraasteen kanssa maukkaan kalapullat. Ohjeessa käytetään parmesaaniraastetta, mutta sen voi hyvin korvata muullakin juustoraasteella. Jääkaapissa kannattaa muuten aina pitää jemmassa pieni pala parmesaania. Sillä saa pelastettua arkisen pasta-aterian tai salaattiannoksen.

 
Oheinen luottoresepti on muokattu Alkon Etiketti-lehdestä ja se on palvellut vuosia vähän eri variaatioilla. Tonnikalapullamassan voi maustaa vaihteeksi vaikkapa valkosipulisilpulla, sitruunankuorella tai paprikajauheella. Pikantin maun saa lisäämällä pulliin ½ dl hienonnettuja pinjansiemeniä tai rouhittuja pähkinöitä. Tarjoa pullat kermaviilikastikkeen ja perunoiden kanssa tai ruokaisammin esimerkiksi pastan ja tomaattikastikkeen kera. Voit käyttää pulliin eettistä tonnikalaa. MSC-merkintä purkin kyljessä kertoo, että tuote täyttää kestävän kalastuksen kriteerit. Reseptillä valmistuu noin 20 tonnikalapullaa.


TONNIKALAPULLAT

2 prk tonnikalaa öljyssä (à 200/150 g)
2–3 kananmunaa
1 dl korppujauhoja tai kuivahtaneita, pieniä leivänmuruja
n. 2 dl raastettua parmesaania tai muuta juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
n. 3 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa
1 kesäsipuli hienonnettuna

Paistamiseen: öljyä

Valuta tonnikaloista öljy pois. Sekoita joukkoon kevyesti vatkatut munat, korppujauho, parmesaani, mausteet, hienonnettu kesäsipuli ja halutessasi yrttejä. Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin pullia. Paista kalapullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.