Crumpetti on yhdistelmä blinistä ja amerikkalaisesta pannukakusta. |
Viime viikolla palattiin lomalta arkeen. Työt alkoivat, taapero
aloitti päiväkodissa ja päivärytmiä hiottiin sopimaan uusiin kuvioihin. Viikonloppu
sai taas uuden merkityksen, vaikka arki on mukavaa ihan sellaisenaan.
Perjantain kunniaksi paistoin crumpetteja. Crumpetti on yhdistelmä blinistä ja
amerikkalaisesta pannukakusta. Taikina nostatetaan ensin hiivan avulla ja lopuksi
siihen lisätään vielä soodaa. Koostumus on täyteläinen ja kuohkea. Nauti crumpetit sellaisenaan vaahterasiirapin kanssa tai pinoa huikea torni marjojen kera! Voit
paistaa crumpetit etukäteen valmiiksi ja lämmittää ne pannulla voissa juuri
ennen tarjoilua.
Myös Foodiliciouksen keittiössä pidettiin loppukesästä muutama viikko
lomaa, mutta laakereilla ei suinkaan levätty. Loman aikana rakentui blogi
päivätyöhön liittyen. Jos peruskoulun kotitalousopetuksen kuulumiset
kiinnostavat, niin käy kurkkaamassa täältä. Myös ilmoittautuminen opiston
kursseille avautui. Helsingin kurssit löytyvät täältä ja Hyvinkään
kokkaus- ja ruokakuvauskurssi täältä.
Tulkaahan kursseille! Helsingin kurssit ovat täynnä, mutta ilmoittautua kannattaa silti jonoon. Kurssille pääsee hyvin todennäköisesti varasijalta, sillä tilanne elää syksyn edetessä. Helsingin työväenopistossa pidän Karjalaiset tapakset-, HelsinkiMenu itsetehden-, Nykykarjalainen pitopöytä- ja Manneheimin pöydässä -kurssit. Opetuspaikkana on Stoan opetuskeittiö Itäkeskuksessa.
Tulkaahan kursseille! Helsingin kurssit ovat täynnä, mutta ilmoittautua kannattaa silti jonoon. Kurssille pääsee hyvin todennäköisesti varasijalta, sillä tilanne elää syksyn edetessä. Helsingin työväenopistossa pidän Karjalaiset tapakset-, HelsinkiMenu itsetehden-, Nykykarjalainen pitopöytä- ja Manneheimin pöydässä -kurssit. Opetuspaikkana on Stoan opetuskeittiö Itäkeskuksessa.
(16-20 kpl)
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa (11 g)
3 ½ dl täysmaitoa
1 tl sokeria
½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 ½ dl lämmintä vettä
Paistamiseen: voita ja rypsiöljyä
Yhdistä jauhot ja kuivahiiva. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi
(+42°C) ja lisää sokeri maitoon. Kaada
maitoseos jauhojen joukkoon. Sekoita puuhaarukalla muutama minuutti, kunnes
taikina on tasaista.
Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa vähintään puoli
tuntia. Halutessasi voit antaa taikinan nousta tunnin ajan. Taikina kohoaa
ensin ja laskee sen jälkeen.
Liuota ruokasooda ja suola lämpimään veteen. Lisää seos taikinan joukkoon.
Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 20 minuuttia.
Paista taikinasta lettupannulla miedohkolla lämmöllä lettuja rypsiö-voiseoksessa
noin 5 minuuttia tai kunnes lettuihin ilmestyy kuplia. Käännä ja paista
toiselta puolelta noin 3 minuuttia. Tarjoa marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.
Nauti crumpetit sellaisenaan vaahterasiirapin kanssa tai pinoa torni marjojen kera |
Terveisiä Tapiksesta! Ihania ohjeita ja erityisesti kuvia sulla täällä blogissa! Et oo turhaan järjestänyt niitä ruokakuvauskursseja!
VastaaPoista