tiistai 14. heinäkuuta 2015

Romesco-kastike



 

Rakkaudesta Romescoon! Nyt voisi luulla, että kesäreissulta jäi matkaan espanjalainen matador, mutta kyseessä on katalonialainen romesco-kastike, joka saa täyteläisen makunsa paahdetusta tomaatista, paprikasta ja manteleista. 


Kastike on varsin monikäyttöinen ja sopii niin kalan, lihan kuin kasvisten kanssa tarjottavaksi. Kataloniassa romescoa tarjotaan erityisesti kalan ja äyriäisten kera. Se sopii hyvin myös grillatun lihan tai broilerin kaveriksi. Romescoa voi käyttää tämän kaiken lisäksi salaatti- tai dippikastikkeena.



Foodiliciouksen keittiössä soosi toimi luottokesäruoan, paistettujen uusien perunoiden ja broilerisalaatin, täyteläisenä kumppanina. Loput kastikkeesta dipattiin viimeistä pisaraa myöten paahdetun leivän kanssa. Tämä kastike tuli jäädäkseen ja rakkaustarina jatkukoon!



ROMESCO-KASTIKE

2 punaista paprikaa 
2-3 tomaattia 
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä 
1 punainen chili 
1 dl kuorittuja manteleita 
1 viipale vaaleaa leipää 
2 rkl oliiviöljyä (paahtamiseen)
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 ½ rkl puna- tai valkoviinietikkaa 
1 tl sokeria 
¾ tl suolaa 
¼ tl mustapippuria 
ripaus cayennepippuria
n. 1 dl oliiviöljyä

Puolita tomaatit ja paprika. Poista kannat ja paprikasta myös siemenet. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Nosta tomaatit leikkauspinta ja paprikat sekä kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta myös puolitettu chili ja sipulilohkot leivinpaperille.  Levitä lopuksi leivinpaperin toiselle reunalle mantelit ja paahtoleipä. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä rouhi päälle mustapippuria ja suolaa myllystä.

Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, noin 5 minuuttia, kunnes leipä ja mantelit ovat paahtuneet. Siirrä mantelit ja leipä lautaselle odottamaan. Jatka tomaattien, paprikan, chilin ja sipuleiden paahtamista vielä 8-10 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä haaleiksi.  Siirrä paprikat ja chili tiiviiseen minigrip-pussiin, anna muhia hetki ja poista sitten kuori. Irrota kuori myös tomaatinlohkoista.

Hienonna mantelit ja paahtoleipä monitoimikoneessa. Lisää myös loput ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta manteliseokseen. Soseuta tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä.  Siirrä kastike tarjoilukulhoon ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.





Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.