lauantai 3. tammikuuta 2015

Lohikeitto graavilohesta




Pakastimeen oli jäänyt joululta pala graavilohta, joten se sai kunnian toimia helpon ja nopean keiton päätähtenä. Tämä keitto sopii alku- tai pääruoaksi ja mikä parasta siinä on todella maukas liemi. Fiinimmän version saa lisäämällä joukkoon vaikkapa ravunpyrstöjä ja lorauttamalla joukkoon tilkan valkoviiniä. Graavilohen voi korvata esimerkiksi kylmäsavukirjolohella tai tuoreella lohipalalla. Nauti keitto sellaisenaan tai paahdetun ruisleivän kanssa.


LOHIKEITTO GRAAVILOHESTA
(3-4 annosta)

200 g graavilohta
4 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
voita
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
suolaa
tilliä

  1. Kuori ja kuutioi perunat sekä viipaloi kuoritut porkkanat. Hienonna sipuli.
  2. Kuullota kasviksia hetki voissa laakeassa kattilassa. Älä kuitenkaan anna paistua.
  3. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutio sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. 
  4. Kuutioi graavilohi ja lisää se kerman kanssa keittoon. Lisää myös mausteet ja hienonnettu tilli. Maista keitosta suolan määrä ennen kuin lisäät sitä keittoon!
  5. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vielä pari minuuttia. Älä anna keiton kiehua, etteivät kalapalat hajoa. Tarjoa hyvän ruisleivän kera.


Suojaa raastin leivinpaperipalalla

Raastettu sitruuna on helppo kaapia leivinpaperista keiton seikaan

Ota paksut varret pois ja leikkaa tilli pieneksi silpuksi pakastusta varten. Varret voi käyttää perunoiden keitinvedessä!

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.