sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Superpuuro



Tuorepuurosta on tullut todellinen trendiherkku!

Tuorepuuroksi (over night oats) kutsutaan puuroa, jota ei keitetä vaan turvotetaan yön yli jääkapissa. Valmistaminen on yksinkertaista ja makuvariaatioita on niin paljon kuin mielikuvitus keksii. Hiutaleet/leseet, neste ja omien mieltymysten mukaan valitut makua ja massaa antavat ainesosat laitetaan illalla nesteeseen turpoamaan ja aamulla puuro on valmista nautittavaksi. Halutessaan perinteisen maidon voi korvata soija- tai mantelimaidolla. Esimerkiksi mantelimaito tuo jo itsessään lisämakua tuorepuuroon. Raejuustoa, rahkaa ja jopa munanvalkuaista voi lisätä tukevoittamaan puuroa. Myös pähkinät, siemenet ja marjat sopivat hyvin.

Muodikas terveysruoka syntyy kuin itsekseen
 
Tällä kertaa tuorepuurosta valmistui mustikkainen versio, koska hyllyihin oli kertynyt kolmea erilaista mustikkajauhetta/rouhetta. Aionkin terhistäytyä tämän superfoodin käytössä ja kehitellä myös muita käyttökohteita. Mustikkajauhe on oiva lisä jogurtin, viilin, smoothien tai puuron kanssa. Mustikkajauhetta voi käyttää leivonnaisissa, leipien rikasteena, marjaisissa juomissa ja jäätelössä. Sata grammaa jauhetta vastaa noin kiloa marjoja, joten mustikkajauhetta käyttämällä saa mustikan terveysvaikutukset tiiviissä muodossa.



Tähän superpuuroon lisäsin myös raakasuklaasta tuttua riisinlesejauhetta (tocoa). Toco on hyvä proteiinin, B- ja E-vitamiinin lähde sekä se sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka ovat hyviä iholle, limakalvoille ja hiuksille. Raikkautta puuroon tuovat vadelmat, jotka voi korvata millä tahansa marjoilla.

Mitä sitä keittämään, kaurapuuro syödään nyt raakana!
MUSTIKKAINEN TUOREPUURO
(1 annos)

1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl maitorahkaa
1 dl maitoa
5 rkl kaurahiutaleita
½-1 rkl hunajaa
3 rkl mantelirouhetta
1 rkl mustikkajauhetta
1 dl vadelmia (tai muita marjoja)

Sekoita kaikki puuron ainekset keskenään esimerkiksi kannellisessa lasipurkissa. Anna turvota noin 1-2 tuntia. Tee puuro jääkaappiin jo edellisenä iltana, jos haluat nauttia sen aamulla. Koristele puuro hunajalla ja marjoilla.




Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.