Täyteläistä,
makeaa ja ihanan kirpsakkaa! Lemon posset eli brittiläiset sitruunavanukkaat syntyvät
vain kolmesta raaka-aineesta: kuohukermasta, sitruunasta ja sokerista. Aikaa
tekemiseen kuluu 10 minuuttia, jonka jälkeen annokset jätetään hyytymään
kolmeksi tunniksi. Vanukkaat hyytyvät ilman liivatetta sitruunan hapon ansiosta
ja soveltuvat hyvin myös niille, jotka haluavat välttää liivatteen
käyttöä.
Foodilicious
by Anne valmistautuu viikon päästä häämöttävään Lontoo ekskursioon ja
virittäytyy matkaan brittiläisillä herkuilla. Brittien ruokakulttuuri on ihan
oma lukunsa ja sillä on melko tylsä maine. On jopa väitetty ettei varsinaista brittien
keittiötä edes ole ja ainoa hyvä ateria on aamiainen! Iso-Britannian
ruokakulttuuri on saanut vaikutteita lukuisista siirtomaista ja vastaavasti
englantilaiset perinneruoat ja ruokailutavat ovat siirtyneet siirtomaihin. Vaikka
englantilainen keittiö ei kuulukaan kehutuimpiin, löytyy saarivaltiosta
ruokalajeja, jotka ovat tunnettuja ja hyviksi havaittuja ympäri maapallon. Lemon
posset kuuluvat englantilaisen keittiön klassisiin vanukkaisiin.
LEMON POSSET
(4 annosta)
(4 annosta)
4 dl
kuohukermaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
sitruunan mehua ja sen raastettu kuori (1-2 sitruunaa)
Lisäksi: kotimaisia
pakastemansikoita, -vadelmia tai -mustikoita
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunoista mehu.
- Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kolmisen minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunamehu ja raastettu kuori joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua.
- Kaada seos neljään pieneen lasiin (annoskoko tällöin reipas desi). Peitä lasit kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään. Hyydytä vähintään kolme tuntia.
- Koristele hyytyneet vanukkaat marjoilla.
Pakastimesta löytyi harvinaista herkkua koristeeksi! Metsämansikat ovat viime kesän aarteita kesämökin mansikkakeitaalta. |
VIINISUOSITUS
Koska possetit ovat kirpeän raikkaita, viinissä saa
olla runsaasti makeutta ja hapokkuutta. Klassinen Lenz Moser PrestigeTrockenbeerenauslese, 17,49 euroa, tuo possetin maut esiin suun täyttävällä ja
kypsän hedelmäisellä hunajaisuudellaan.
Slurps, hyvää oli! |
Lähetä kommentti