maanantai 29. kesäkuuta 2015

Puffetit 

Puffet – tuo ihana keksin ja jäätelön yhdistelmä, on yksi suosikkijäätelöistäni. Kaupan jäätelöaltaalta käteeni osuu useimmiten minttu-puffet, jonka nautin mieluiten kahvikupin kanssa. Huomasin ilokseni, että uusimmassa Maku-lehdessä oli näiden jäätelökeksien ohje, joka pääsi heti kokeiluun. Itse tehty keksin ja jäätelön yhdistelmä päihittää mennen tullen teollisesti valmistetut esikuvansa. Myös maku on lähellä aitoa puffet-jäätelöä. Keksit ovat ihanan rapeita ja täytteeksi voi valita mielijäätelöään. Foodiliciouksen jäätelöbaarissa valmistui minttu- ja vaniljapuffetteja.

Pyörähdin eilen kirpputorireissulla Hietalahden hallissa ja löysin sieltä ilokseni Jäätelökeksipuoti Verrattoman. Tämä pieni pop-up puoti tarjoaa herkullisia jäätelökeksejä eli käsintehdyistä kekseistä ja jäätelöstä koottuja herkkuannoksia. Ihana idea – myös näitä on pakko päästä maistamaan! Hallikauppiaan elämää voi nyt kokeilla Hietsun tai Hakaniemen hallissa pop up -tilassa, jonne on mahdollista avata oma pieni puoti ilman suuria riskejä. Tarjolla on erikokoisia ja -tasoisia tiloja. Hietalahden hallista voi vuokrata tilan muutamaksi päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi. Jos haluaa kokeilla hallikauppiaan uraa heti pidemmän aikaa, voi tilan vuokrata kolmeksi kuukaudeksi. Sokerilla Elli, olisiko tässä ideaa ensi kesäksi? 


PUFFETIT
(12-14 kpl)

125 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa

Lisäksi: 1-2 l kermajäätelöä (litran pahvipakkauksessa)
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahdon joukkoon. Nosta taikina peitettynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Valmista keksikaava leikkaamalla jäätelöpaketin päädystä suorakaiteen mallinen pahvinpala (5,5 cm x 9 cm). Kauli taikina noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa pahvikaavan avulla suorakaiteen mallisia keksejä veitsellä tai pitsaleikkurilla. Nosta keksit lastalla leivinpaperin päälle uunipellille. Paina kekseihin reikiä varrastikun tylpällä päällä.
  3. Paista keksejä 200 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Jäähdytä keksit.
  4. Leikkaa jäätelöstä 1-2 cm:n paksuisia suorakaiteen mallisia viipaleita. Nosta jäätelöpala keksien päälle. Laita jäätelökeksit hetkeksi pakastimeen, kunnes ne ovat jähmettyneet. 

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.