torstai 8. tammikuuta 2015

Siskonmakkarakeitto



 

Arkena on rentouttavaa tehdä ruokaa, joka valmistuu vaikka silmät kiinni ja noin puolessa tunnissa. Runsaasti kasviksia sisältävä perinteinen siskonmakkarakeitto on edullinen ruoka, joka maistuu myös perheen pienimmille.  Keiton salaisuus perustuu liemeen. Tässä ohjeessa mausteet lisätään kasviksien kuullotus vaiheessa, joten mausteista irtoavat aromit saadaan kunnolla liemeen. Paprika- ja chilijauhe ovat rasvaliukoisia eli niiden maku tulee esille vasta rasvassa (öljyssä) kuumennettaessa. Loppusilauksen antavat liemessä kypsyvät siskonmakkarat. Loraus ketsuppia antaa keittoon makeutta, jonka ketsuppia vieroksuvat voivat korvata ripauksella sokeria.



SISKONMAKKARAKEITTO
(4-5 annosta)

6-8 perunaa
2 porkkanaa
pala lanttua
1 iso sipuli
1 rkl voita
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
mustapippuria myllystä
2 rkl tomaattisosetta
1 l vettä
½ dl tomaattiketsuppia
500 g siskonmakkaroita
lehtipersiljaa
(suolaa)

  1. Kuori ja lohko perunat. Kuutioi kuoritut porkkanat ja lanttu. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Sulata voinokare isossa kattilassa. Kuullota kasviksia hetki voissa kattilassa. Älä kuitenkaan anna paistua. Lisää mausteet ja tomaattisose kasvisten joukkoon ja kääntele vielä hetki.
  3. Lisää kattilaan vesi.  Kun keitto alkaa kiehua, pienennä lämpötilaa ja keitä noin 10-15 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
  4. Pursota siskonmakkaroiden kuorista parin sentin kokoisia makkarapalloja keittoon. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja silppua keiton pinnalle persiljaa.

Siskonmakkarat ovat raakamakkaroita, jotka kypsennetään ennen ruokailua.




Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.