It´s tea time!
Cream tea on yksinkertaisempi muoto muunnelma englantilaisesta
iltapäiväteestä (Afternoon Tea), jolla
teen lisäksi tarjotaan skonsseja (englantilaisia teeleipiä), kotitekoista appelsiini-kurpitsa-marmeladia
ja mansikkahilloa sekä clotted creamia. Clotted cream eli kokkareinen kerma
tarkoittaa englantilaista, paksua, lähes voiksi juoksetettua kermaa, jossa on
vähintään 55-63 % rasvaa.
Iltapäivätee on saanut alkunsa Englannissa 1840-luvulla. Tee nautitaan
nimensä mukaisesti iltapäivällä noin kello kahden ja viiden välillä. Se
tarjotaan nautinnollisena suolaisena ja makeana välipalana lounaan ja
päivällisen välillä. Bedfordin herttuatar Annaa on kiittäminen englantilaisesta
iltapäiväteestä. Herttuattaren vatsaa kurni iltapäivisin eikä kevyellä
lounaalla oikein pärjännyt illalliseen asti. Iltapäivähetki teen ja
leivonnaisten parissa muuttui pian ystävien keskeiseksi seurustelumuodoksi
1800-luvun puolivälissä. Teehetkestä tuli nopeasti hyvin suosittu ylempien
yhteiskuntaluokkien keskuudessa. Teetrendin nosteessa Afternoon Tea on tullut
uudestaan muotiin ja iltapäiväteetä nautitaan paitsi ravintoloissa myös kotikutsuilla.
Brittiläiset skonssit voivat olla joko makeita tai
suolaisia, kun taas niiden yhdysvaltalaiset vastineet ovat suurempia,
kuivempia ja makeita
|
SKONSSIT (GLUTEENITON )
noin 8 kpl
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl psylliumia
½ tl ksantaania
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita
2 dl maitorahkaa
1 dl parmesanraastetta *
Voiteluun: ½ dl maitoa
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi, maitorahka ja parmesanraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Taputtele tai kaulitse noin kolmen sentin paksuiseksi palaksi.
- Ota taikinasta pyöreällä muotilla leivonnaisia leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sivele skonssit kauttaaltaan maidolla.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
*Parmesaanin voi korvata jollain seuraavista: 1 dl
hienonnettuja kuivahedelmiä (esimerkiksi rusinoita ja aprikooseja), 1 dl
rouhittuja pähkinöitä tai 1 dl cheddarjuustoraastetta
Skonssit voidellaan ennen paistoa maidolla |
Skonssit maistuvat parhaille vastapaistettuna!
|
Kiitos tästä reseptistä, tuli ehdottomasti parhaat skonssit ikinä!
VastaaPoista