perjantai 9. tammikuuta 2015

Skonssit ja cream tea




It´s tea time!

Cream tea on yksinkertaisempi muoto muunnelma englantilaisesta iltapäiväteestä (Afternoon Tea), jolla teen lisäksi tarjotaan skonsseja (englantilaisia teeleipiä), kotitekoista appelsiini-kurpitsa-marmeladia ja mansikkahilloa sekä clotted creamia. Clotted cream eli kokkareinen kerma tarkoittaa englantilaista, paksua, lähes voiksi juoksetettua kermaa, jossa on vähintään 55-63 % rasvaa.




Iltapäivätee on saanut alkunsa Englannissa 1840-luvulla. Tee nautitaan nimensä mukaisesti iltapäivällä noin kello kahden ja viiden välillä. Se tarjotaan nautinnollisena suolaisena ja makeana välipalana lounaan ja päivällisen välillä. Bedfordin herttuatar Annaa on kiittäminen englantilaisesta iltapäiväteestä. Herttuattaren vatsaa kurni iltapäivisin eikä kevyellä lounaalla oikein pärjännyt illalliseen asti. Iltapäivähetki teen ja leivonnaisten parissa muuttui pian ystävien keskeiseksi seurustelumuodoksi 1800-luvun puolivälissä. Teehetkestä tuli nopeasti hyvin suosittu ylempien yhteiskuntaluokkien keskuudessa. Teetrendin nosteessa Afternoon Tea on tullut uudestaan muotiin ja iltapäiväteetä nautitaan paitsi ravintoloissa myös kotikutsuilla.



Brittiläiset skonssit voivat olla joko makeita tai suolaisia, kun taas niiden yhdysvaltalaiset vastineet ovat suurempia, kuivempia ja makeita



SKONSSIT (GLUTEENITON )
noin 8 kpl

1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl ksantaania
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita
2 dl maitorahkaa
1 dl parmesanraastetta *

Voiteluun: ½ dl maitoa

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi, maitorahka ja parmesanraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Taputtele tai kaulitse noin kolmen sentin paksuiseksi palaksi.
  3. Ota taikinasta pyöreällä muotilla leivonnaisia leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Sivele skonssit kauttaaltaan maidolla.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

*Parmesaanin voi korvata jollain seuraavista: 1 dl hienonnettuja kuivahedelmiä (esimerkiksi rusinoita ja aprikooseja), 1 dl rouhittuja pähkinöitä tai 1 dl cheddarjuustoraastetta

Skonssit voidellaan ennen paistoa maidolla


Skonssit maistuvat parhaille vastapaistettuna!

1 kommentti

  1. Kiitos tästä reseptistä, tuli ehdottomasti parhaat skonssit ikinä!

    VastaaPoista

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.