tiistai 17. maaliskuuta 2015

Lusikoitava smoothie - smoothie bowl



Aamiaispirtelöstä tehdään nyt lusikoitavan kiinteä.


Ylhäältäpäin kuvattu aamiaiskulho, jonka pinta on koristeltu hedelmäpaloilla, marjoilla, pähkinöillä ja leseillä, on nousemassa yhdeksi tämän vuoden isoimmista ruokatrendeistä. Smoothie Bowl on paksu lusikoitava smoothie, joka toimii hyvin niin aamupalalla kuin välipalanakin. Se tehdään samoista aineista kuin perinteinen smoothie, mutta massaan käytetään tavallista vähemmän nestettä, jolloin se voidaan syödä lusikalla. Halutessaan mukaan voi laittaa ns. super foodeja. 

Lusikoitavan smoothien pehmeä ja kermainen rakenne saadaan käyttämällä perusmassassa avokadoa ja jäädytettyä banaania. Myös marjat voi lisätä joukkoon jäisinä, jolloin rakenteesta saa raikkaan hileistä. Kaikki raaka-aineet pilkotaan ja sekoitetaan tehosekoittimessa tai yleiskoneessa tasaiseksi. Valmistus onnistuu myös tehokkaalla sauvasekoittimella. Smoothie bowlin koristelussa saa päästää luovuutensa valloilleen. Päällysteiksi sopivat tuoreet ja kuivatut hedelmät sekä marjat, siemenet, pähkinät, leseet tai granola.


Keväinen auringonpaiste houkutteli valmistamaan lusikoitavan smoothien trooppisia makuja tavoitellen. Oheinen smoothieherkku sisältää jäisiä banaaninpaloja, avokadoa, mangoa ja kookosmaitoa. Riisinlesejauhe tekee smoothiesta ihanan kermaista ja pehmeää, mutta ei ole välttämätön.

LUSIKOITAVA SMOOTHIE
(2 annosta)

½ banaania jäädytettynä
1 dl kookos- tai mantelimaitoa
1 avokado
2–3 dl hedelmiä tai marjoja (esim. mangokuutioita)
1-2 tl (luomu)hunajaa tai agavesiirappia
2 rkl riisinlesejauhetta eli tocoa

Koristeeksi: maun mukaan hedelmäpaloja, marjoja, manteleita, pähkinöitä, leseitä
  1. Kuori ja pilko banaani lautaselle. Laita pakastimeen jäätymään vähintään puoleksi tunniksi. (Banaanipaloja voi pussittaa ja pakastaa odottamaan smoothien valmistusta isommankin erän).
  2. Ota banaani pakastimesta ja laita tehosekoittimeen kookosmaidon kanssa. Soseuta.
  3. Kuori ja pilko avokado sekä muut käytettävät hedelmät. Lisää avokado, marjat/hedelmäpalat ja riisinlesejauhe tehosekoittimeen. Jatka sekoittamista koneella niin kauan, kunnes seos on tasaista. Makeuta seos halutessasi hunajalla. 
  4.  Lusikoi seos kulhoihin ja tasoita pinnat. Koristele haluamallasi tavalla.


Yleensä päällysteitä on paljon ja ne sommitellaan huolellisesti.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.