Pirteän keväinen menu syntyy maalaiskananpojan rintafileistä sitruunatäytteellä ja
tomaattisesta bulgur-lisukkeesta. Höyrytetystä, kuivatusta ja murskatusta durumvehnästä
valmistettu bulgur tuo kivaa vaihtelua pastalle, riisille tai perunoille. Lähi-Idän
keittiössä paljon käytetty bulgur sopii myös salaatteihin ja on hyvä kuidun ja
proteiinin lähde. Keitettäessä veteen kannatta laittaa mukaan puristettua
appelsiinimehua, mausteita tai kasvislientä - näin bulgur saa hyvän lisämaun.
Tällä kertaa bulgurista valmistui tomaattinen lisuke.
![]() |
SITRUUNATÄYTTEISET MAALAISKANAN FILEET
4 maalaiskananpojan rintafileetä
1 luomusitruuna
1 dl persiljaa tai salviaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
voi-öljyseosta paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa. Poista loput kuoret ja viipaloi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Sekoita persilja, valkosipuli, sitruunankuori, ja oliiviöljy kulhossa. Laita fileet kulhoon ja anna marinoitua seoksessa noin puolituntia tai seuraavaan päivään.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa viilto fileiden paksuimpaan osaan ja paina siihen sitruunaviipale. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannussa. Ruskista fileiden pinta paistinpannussa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita fileet uunivuokaan ja paina paksuimpaan fileeseen paistomittari. Kypsennä fileitä kunnes sisälämpötila uunissa on 70 astetta (noin 12-15 minuuttia). Anna vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.
TOMAATTINEN BULGUR
1 sipuli
1 valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 prk laadukasta tomaattimurskaa
3 dl bulgurdia
4 dl vettä
1 tl suolaa
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa.
Lisää tomaattimurska, bulgur, vesi ja suola. Keitä kunnes bulgur on kypsää,
noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
![]() |
Tomaattinen bulgur on maukas lisäke |
Lähetä kommentti