keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Gluteeniton Daim-mutakakku



Ihana pehmeän tahmea gluteeniton mutakakku! Päältä rapeaa ja sitkeää, keskeltä kosteaa. Taikinassa on tummaa suklaata ja pinnalla Daim-rouhetta. Kakku sai muhkean muotonsa korkeassa irtopohjavuoassa. Alkuperäinen ohje löytyi Kotivinkistä.

GLUTEENITON DAIM-MUTAKAKKU

300 g tummaa suklaata
125 g voita
6 kananmunaa
2½ dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g Daim-suklaata

Koristeluun: vadelmia ja Daim-suklaata

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin ja voitele reunat.
  2. Paloittele tumma suklaa ja voi kulhoon, sulata ne mikrossa välillä sekoittaen.
  3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.
  5. Sekoita suklaa-voiseos vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Kääntele valkuaisvaahto pienissä erissä joukkoon. Kääntele tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan, rouhi Daim ja ripottele rouhe pinnalle. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla 45-60 minuuttia. Kakku on valmis, kun se kovettuu pinnalta, mutta hammastikulla kokeilemalla sisus on vielä kosteaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen vuoasta irroittamista ja koristelua. 




Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.