tiistai 12. maaliskuuta 2019

Lettukakku



Näyttävä ja rento jälkiruoka valmistuu voissa paistetuista rapeareunaisista letuista. Paista pino lettuja ja kokoa niistä herkkukakku levittämällä kerma-rahkaa ja marjoja väliin.  Kakkua kasatessa lettujen pitää olla jäähtyneitä, joten voit paistaa ne jo vaikkapa edellisenä iltana.

LETTUKAKKU
4-6 annosta

Lettutaikina:
2½ dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
2 kananmunaa
2 rkl voita
ripaus suolaa

Paistamiseen: voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria
200 g maustettua rahkaa (esim. kuningatar)
250 g (pensas)mustikoita tai muita marjoja
tomusokeria

  1. Mittaa jauhot kulhoon, lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää munat, sulatettu voi, suola ja loput maidosta. Vatkaa hyvin.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää nokare voita ja. Paista taikinasta lettuja.
  3. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla. Ota kermasta pari desiä kakun koristelua varten. Sekoita loput kermavaahdosta rahkan joukkoon.
  4. Kokoa kakku pinoamalla letut ja levittämällä kerma-rahkaseosta ja mustikoita niiden väliin. Pursota tai levitä ylimmän letun päälle kermavaahtoa. Koristele mustikoilla ja sirottele pinnalle tomusokeria.



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.