sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Brownie-jäätelösandwichit


 


Ihastuin itse tehtyihin buffetteihin niin, että harkitsin jo uuden satsin valmistamista. Aiemmat jäätelökeksit katosivat pakastimesta ennätysajassa parempiin suihin kahvileipänä, vierasvarana, välipalana ja ihan vaan jäätelönhimoon. Olin jemmannut kalenterin väliin Stockmannin kanta-asiaakaan etuvihkosta pehmeiden brownie-jäätelösandwichien ohjeen. Vihdoin sain hyvän syyn kokeilla näitä ja en osaa sanoa kummat vievät voiton. Ihania ovat molemmat, kunhan muistaa nuolaista ennen kuin tipahtaa. Jäätelösandwichit ovat pehmeitä, meheviä ja rapeakuorisia. Valmistus on nopeampaa ja helpompaa kuin buffettien. Taikinan valmistaminen onnistuu käsin ilman sähkövatkainta. Lisäksi brownietaikinan suklaiset herkkupalat toimivat loistavasti vaniljajäätelön kanssa.




Hyviä reseptejä kaipaaville vinkkinä toimikoon Stockmannin sähköinen reseptipankki. Sieltä löytyy mm. Stockmannin esittelykeittiön kokkien reseptejä ja menukokonaisuuksia vähän fiininpäänkin tarjoiluun!


PEHMEÄT BROWNIE-JÄÄTELÖSANDWICHIT
(20 keksiä /10 jäätelösandwichia)              

2 ½ dl vehnäjauhoa
¾ dl kaakaojauhetta
½ tl ruokasooda
½ tl suolaa
175 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl taloussuklaarouhetta
1 dl saksanpähkinärouhetta

Lisäksi: n. 6 dl jäätelöä

Sekoita vehnäjauho, ruokasooda ja suola keskenään. Vatkaa eri kulhossa lastalla pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja kananmuna notkeaksi tahnaksi. Yhdistä jauhosekoitus, suklaarouhe, pähkinärouhe ja voi-sokerisekoitus.

Lusikoi leivinpaperille ruokalusikalla nokareita tasaisin välein (reilun lihapullan kokoisia kasoja). Paista 175-asteisessa uunissa noin  10 minuuttia. Jäähdytä keksipohjat ennen täyttöä.

Anna jäätelön pehmetä hetki jääkaapissa. Lusikoi kahden keksin väliin noin ½ dl jäätelöä tai pyöräytä väliin jäätelökauhalla pallo. Jäätelöreunan voi halutessaan pyöritellä esimerkiksi suklaa- tai pähkinärouheessa tai nonparelleissa. Säilytä jäätelösandwichit pakastimessa, jollet tarjoile heti.


 



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.