lauantai 15. elokuuta 2015

Crumpetit

Crumpetti on yhdistelmä blinistä ja amerikkalaisesta pannukakusta.


Viime viikolla palattiin lomalta arkeen. Työt alkoivat, taapero aloitti päiväkodissa ja päivärytmiä hiottiin sopimaan uusiin kuvioihin. Viikonloppu sai taas uuden merkityksen, vaikka arki on mukavaa ihan sellaisenaan. Perjantain kunniaksi paistoin crumpetteja. Crumpetti on yhdistelmä blinistä ja amerikkalaisesta pannukakusta. Taikina nostatetaan ensin hiivan avulla ja lopuksi siihen lisätään vielä soodaa. Koostumus on täyteläinen ja kuohkea. Nauti crumpetit sellaisenaan vaahterasiirapin kanssa tai pinoa huikea torni marjojen kera! Voit paistaa crumpetit etukäteen valmiiksi ja lämmittää ne pannulla voissa juuri ennen tarjoilua.


Myös Foodiliciouksen keittiössä pidettiin loppukesästä muutama viikko lomaa, mutta laakereilla ei suinkaan levätty. Loman aikana rakentui blogi päivätyöhön liittyen. Jos peruskoulun kotitalousopetuksen kuulumiset kiinnostavat, niin käy kurkkaamassa täältä. Myös ilmoittautuminen opiston kursseille avautui. Helsingin kurssit löytyvät täältä ja Hyvinkään kokkaus- ja ruokakuvauskurssi täältä. 

Tulkaahan kursseille! Helsingin kurssit ovat täynnä, mutta ilmoittautua kannattaa silti jonoon. Kurssille pääsee hyvin todennäköisesti varasijalta, sillä tilanne elää syksyn edetessä. Helsingin työväenopistossa pidän Karjalaiset tapakset-, HelsinkiMenu itsetehden-, Nykykarjalainen pitopöytä- ja Manneheimin pöydässä -kurssit. Opetuspaikkana on Stoan opetuskeittiö Itäkeskuksessa.


CRUMPETIT
(16-20 kpl)

5 ½ dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa (11 g)
3 ½ dl täysmaitoa
1 tl sokeria
½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 ½ dl lämmintä vettä

Paistamiseen: voita ja rypsiöljyä

Yhdistä jauhot ja kuivahiiva. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (+42°C)  ja lisää sokeri maitoon. Kaada maitoseos jauhojen joukkoon. Sekoita puuhaarukalla muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista.

Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia. Halutessasi voit antaa taikinan nousta tunnin ajan. Taikina kohoaa ensin ja laskee sen jälkeen.

Liuota ruokasooda ja suola lämpimään veteen. Lisää seos taikinan joukkoon. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 20 minuuttia.

Paista taikinasta lettupannulla miedohkolla lämmöllä lettuja rypsiö-voiseoksessa noin 5 minuuttia tai kunnes lettuihin ilmestyy kuplia. Käännä ja paista toiselta puolelta noin 3 minuuttia. Tarjoa marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.



Nauti crumpetit sellaisenaan vaahterasiirapin kanssa tai pinoa torni marjojen kera

1 kommentti

  1. Terveisiä Tapiksesta! Ihania ohjeita ja erityisesti kuvia sulla täällä blogissa! Et oo turhaan järjestänyt niitä ruokakuvauskursseja!

    VastaaPoista

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.