Mitä tänään syötäisiin? Moni painii varsinkin kiireisinä arki-iltoina saman kysymyksen ääressä. Arkena mutkat suoristetaan ja kiireen keskellä suositaan ruokia, jotka kypsyvät uunissa itsekseen. Hyvä arkiruoka valmistuu nopeasti ja helposti edullisista peruselintarvikkeista, mutta on silti ravitsevaa. Oheinen ohje on kiireisten arki-iltojen pelastus. Vuoka vie kielen mennessään ja sopii hyvin myös urheilijan ravitsemukseen. Vuoan voi tarjota raejuuston ja salaatin kera.
Keäkurpitsavuoka
(3-4 annosta)
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipuli
½ dl tomaattisosetta
½ dl vettä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
100 g tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl (parmesaani)raastetta
1. Viipaloi kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Hienonna sipulit.
2. Ruskista jauheliha, lisää sipulit ja anna niiden pehmetä.
3. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattisose, vesi ja mausteet.
4. Sekoita joukkoon myös tuorejuusto. Anna kastikkeen kiehahta miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada pohjalle kolmasosa kastikkeesta, lado kastikkeen päälle kesäkrpitsasiivuja ja ripotteke päälle juustoraastetta. Toista kunnes kastike ja kesäkurpitsat loppuvat (noin kolme kerrosta). Ripottele päällimmäiseen kerrokseen loput juustoraasteesta.
6 Paista vuokaa uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
lauantai 18. lokakuuta 2014
Helppoa arkiruokaa
Related Posts
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Lähetä kommentti