Alkuperäinen ohje on Green Streetin ja muokkasin sen Too Big To Be Me -blogin ohjeesta. |
PUOLUKKA-KINUSKIKAKKU (maidoton, gluteeniton)
Pohja:
2 dl mantelijauhoa
1 dl palmusokeria
2 rkl kookosöljyä
½ tl laadukasta suolaa
Kinuskikerros:
4 dl kookoskermaa
2 dl kookospalmusokeria
ripaus vaniljaa
2 rkl riisinlesejauhetta eli tocoa
2 tl pikakahvijauhetta
1 ½ dl kookosöljyä
1 paloiteltu avocado
ripaus suolaa
Puolukkakerros:
2-3 dl puolukoita
0,5 dl kookosöljyä
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Käytin halkaisijaltaan 20 cm olevaa vuokaa.)
2. Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. (Jos kookosöljy on kovettunut, lämmitä sitä hieman kuumassa vedessä purkissaan niin saat sen juoksevaan muotoon. Tällöin se sekoittuu paremmin muiden aineiden joukkoon.) Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Valmista kinuskikerros sekoittamalla kaikki kerroksen aineet sekaisin kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Levitä kinuskikerros varovasti muruseoksen päälle vuokaan.
4. Valmista päällinen sekoittamalla puolukat ja kookosöljy sauvasekoittimella/tehosekoittimessa. Levitä massa tasaisesti kinuskikerroksen päälle. (Varo ettei puolukkakerros uppoa kinuskiin eli levitä varoen!)
5. Laita kakku kovettumaan pakastimeen vähintään 45 minuutiksi tai jääkaappiin 4 tunniksi.
Lähetä kommentti