Kotikahvilassa herkutellaan pimenevinä iltoina!
Maailmalta tutut erikoiskahvit ovat rantautuneet myös Suomeen. Maustettu
kahvijuoma on täydellinen herkku pimeneviin iltoihin tai ansaittuun
kahvitaukoon päivän touhujen keskellä. Maustettu kahvi sopii myös jälkiruuan
korvikkeeksi. Tällä kertaa kotikahvilassa valmistui cappuccino, joka on
maustettu vivahduksella vaahterasiirappia, vaniljaa ja kanelia. Cappucino on
espressopohjainen maitokahvijuoma, joka koostuu espressosta ja
maitovaahtoseoksesta eli cremasta. Juoma nautitaan paksureunaisista kupeista,
mutta kuvausta varten valmistin sen juomalasiin. Jos käytät muita kuin kuumille
juomille tarkoitettuja laseja, ole varovainen ettei lasi hajoa kaataessasi siihen
kuumaa nestettä.
MAUSTEINEN VAAHTERASIIRAPPI CAPPUCINO
1 cl vaahterasiirappia
ripaus kanelia ja vaniljasokeria *
1 annos (30ml) espressoa tai vahvaa kahvia
1 dl maitoa
- Annostele vaahterasiirappi kahvikupin pohjalle. Ripottele päälle kaneli ja vaniljasokeri.
- Valmista kupillinen (30 ml) espressoa tai vahvaa kahvia. Kaada espresso siirapin päälle.
- Vaahdota maito maidonvaahdottimella tai vispaamalla maitoa kattilassa hellalla kunnes maidon pintaan muodostuu vaahtoa.
- Kaada vaahdotettu maito varovasti kahvijuoman päälle.
*Maustoin kahvin NoMu sweet rub –sekoituksella, jossa on kanelia, maustepippuria, neilikkaa ja vaniljasokeria. Halutessasi voit lisätä kahviin kanelin ja vaniljan lisäksi pienen ripauksen maustepippuria ja neilikkaa. Tämä yhdistelmä toimi loistavasti!
Lähetä kommentti