Helppo itsetehty näkkäri
Gluteenittomat leivät ovat valmiina ostettuina yllättävän kalliita.
Joka päivä ei jaksa myöskään leipoa ja pakastimen leipävarastotkin ovat
huvenneet. Tilanteeseen apua tuo itse tehty näkkileipä, joka säilyy pidempään
kuin muut leivonnaiset. Olen törmännyt useammassa ruokablogissa itsetehtyyn
näkkäriin, joten päätin julkaista oman versioni.
Koska olen kaiken rouskuvan, hyvänmakuisen ja proteiinipitoisen ystävä,
sai näkkäri sitkoa psylliumista ja ekstraproteiinia kananmunista. Käytä taikinaan
rohkeasti kaappien perukoille kertyneitä siemeniä ja miksei
pähkinöitäkin. Näkkäriä voi säilyttää huoneenlämmössä vaikkapa kulhossa, jossa
palat pääsevät kuivumaan ja rapeutumaan lisää.
PROTEIININÄKKÄRI (GLUTEENITON)
2 dl siemeniä (esim. auringonkukan, kurpitsan)
2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (Finax Kuituleipäjauhoseos)
2 rkl psylliumia
3 kananmunaa
½ dl vettä
½ tl suolaa
- Mittaa aineet kulhoon ja sekoita huolellisesti keskenään.
- Taputtele taikina kostein käsin leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi (noin puoli senttiä paksuksi) levyksi. Taikinan voi myös kaulia levyksi kahden leivinpaperin välissä.
- Paista 175 asteessa noin 25 minuutin ajan. Leikkaa paloiksi ja anna jäähtyä.
Lähetä kommentti