Raakakakku hurmion toinen osa. Ensimmäinen raakakakkukokeilu jätti
kipinän tähän trendiherkkuun, joten jatkoa seuraa. Halusin tällä kertaa
suklaisen kakun kahvin kanssa nautittavaksi. Oheisen kakun pyöräyttää puolessa
tunnissa vaikka vieraita odotellessa.
Raakakakkuja ei kannata leipoa vain maun ja helppotekoisuuden vuoksi – ne soveltuvat luonnostaan useimpiin erityisruokavalioihin, sillä ne ovat gluteenittomia, maidottomia ja vegaaneille sopivia. Marokkolainen suklaakakku on gluteeniton, munaton ja maidoton.
Täydellinen makupari
Niin ja se kahvi.. Kahvihetken tarjottavien suunnitteluun käytetään
aikaa, mutta itse kahviin ja sen valintaan ei panosteta. Luotamme tuttuun
kahviin, vaikka pienelläkin panostuksella tarjottavan ja kahvin yhdistelmään
voi luoda uusia makuelämyksiä. Ei siis ole yhdentekevää mitä kahvia leivonnaisten
kanssa tarjotaan. Kahvikin muodostaa makuliittoja tarjottavien syötävien kanssa,
samoin kuin sommelier valitsee ruokalajille sopivan viinin täydellistä
kulinaarista elämystä varten. Kahvin
monipuolisuutta hyödynnetään vielä heikosti, sillä tavallisimmin nautimme samaa
kahvia tarjottavasta ja tilanteesta riippumatta. Olennaista on tasapainon ja
toisiaan korostavien makujen löytäminen.
Parhaiten kahvin kanssa sopivat yhteen pehmeät maut ja mitä tummempaa
kahvi on, sitä vahvemman makuparin se tarvitsee. Täyteläisen raakasuklaakakun
kanssa kannattaa tarjota voimakasaromista kahvia, joka täydentää kakun
suklaisuutta. Parhaiten Marokkolaisen suklaakakun makupariksi sopisi
esimerkiksi vahva ja hennosti mustaherukkaan vivahtava Kenya.
MAROKKOLAINEN SUKLAAKAKKU
(noin 10 palaa)
Pohja:
2 dl mantelijauhoa
2 dl tuoreita taateleita kivet poistettuna
1-2 rkl appelsiinimehua (itse puristettua)
½ tl laadukasta suolaa
Täyte:
3 dl kuorellisia manteleita liotettuna
1 dl sulaa kaakaovoita
1 ½ dl appelsiinimehua (itse puristettua)
1 dl kookossokeria
1 dl raakakaakaojauhetta
Lisäksi: appelsiiniviipaleita koristeluun
- Laita mantelit likoamaan veteen vähintään pari tuntia ennen leipomista (mielellään edellisenä iltana).
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Purista appelsiineista mehu.
- Soseuta taatelit monitoimikoneessa tai tehoblenderillä. Lisää mantelijauho, appelsiinimehu ja suola. Sekoita taikinaksi. Seos on sopivaa, kun siitä voi pyörittää koossa pysyvän pienen pallon. Painele taikina vuoan pohjalle.
- Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita liotetut mantelit, sula kaakaovoi ja loput täytteen aineet. Sekoita blenderillä tasaiseksi massaksi. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.
- Jäähdytä suklaakakkua pakastimessa noin 20 minuuttia ja leikkaa paloiksi. Koristele appelsiinilohkoilla.
Lähetä kommentti