Maistuisiko kuppi kuumaa keittoa?
Kuuma keitto lämmittää pakkasella niin kehoa kuin mieltä. Lämmin keitto
on loistavaa arkiruokaa, joka valmistuu melko nopeasti ja vaivatta. Oheinen
gulassikeitto on helppo ja nopea valmistaa, sillä se valmistetaan laadukkaasta
jauhelihasta kokolihan sijaan. Keitto paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa
tehdä kerralla iso kattilallinen. Helppoa arkikokkausta jälleen kerran!
HELPPO GULASSIKEITTO
(4-6 annosta)
400 g naudan (luomu)jauhelihaa
3 porkkanaa
6 perunaa
1 sipuli
1 punainen paprika
1 punainen chilipalko
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
7 dl liha- tai kasvislientä
3 rkl soijaa
2 tl kuminaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
Tarjoiluun: ranskankermaa ja lehtipersiljaa
- Ruskista jauheliha paistinpannulla ja jätä odottamaan.
- Kuori perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli, kuutioi perunat ja porkkanat. Paloittele paprika ja chili. Hienonna valkosipuli.
- Kuullota kasvikset voissa isossa kattilassa. Lisää tomaattimurska, ruskistettu jauheliha, liha- tai kasvisliemi ja mausteet. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmenneet, noin 20 minuuttia.
- Tarkista maku. Tarjoa keitto ranskankerman kanssa ja koristele annokset halutessasi lehtipersiljalla.
Kuuman keiton kanssa maistuu maalaisleipä |
Lähetä kommentti