Tämä curry saa kaapimaan kulhon pohjalta viimeisetkin rippeet! Curry tarkoittaa Intiassa pataruokaa ja mausteseosta. Sana on peräisin
Intian kielen sanasta Khari, joka
tarkoittaa kastiketta. Tällä kertaa curry taipui herkulliseksi voimaruuaksi pinaatin
kera. Pinaatti-perunacurry valmistuu nopeasti ja on sellaisenaan täyttävää
pataruokaa. Lisää täyttävyyttä tuo salaattijuustokuutiot. Makua voi muunnella käyttämällä
joko kookosmaitoa tai kermaa. Varsinaisen voimaruuan tästä currysta tekee
pinaatti, joka on erinomainen K-vitamiinin ja raudan lähde. Baby eli lehtipinaatin
voi käyttää ryöppäämättä.
PINAATTI-PERUNACURRY
(3-4 annosta)
600 g perunaa (kiinteää)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili (vihreä)
3 rkl voita + öljyä
1 ½ rkl currytahnaa (mietoa)
1 tl sokeria (tai hunajaa)
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kookosmaitoa (tai kermaa)
1 rkl sitruunamehua
(suolaa)
mustapippuria myllystä
2 dl (40 g) lehtipinaattia
150 g salaattijuustokuutioita
- Kuori perunat ja leikkaa ne parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipulit ja chili.
- Kuumenna voi-öljyseos paistokasarissa tai vokissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Lisää perunakuutiot ja kuumenna sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää currytahna ja sokeri, kuumenna.
- Kaada vesi kasariin, murenna sekaan kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
- Lisää kookosmaito, pinaatti ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen, kunnes liemi sakenee.
- Mausta perunacurry (suolalla) ja pippurilla. Ripottele pinnalle salaattijuustokuutiot.
Lähetä kommentti