keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Urheilijan jauhelihapaistos


Hyvä ravinto edistää terveyttä. Fyysinen aktiivisuus yhdistettynä oikeisiin ruokatottumuksiin ehkäisee lihavuutta ja ylläpitää hyvinvointia. Hyvin toimiva arkiruokailu on liikkujan hyvinvoinnin perusta. Kun ravintoasiat ovat kunnossa, treenistä saa kaikki tehot irti ja keho myös palautuu paremmin. Terveellinen ruokavalio rakentuu monipuolisista aterioista ja välipaloista. Arkipäivien aterioissa kannattaa suosia runsaasti kasviksia ja pehmeitä rasvoja. Oheinen jauhelihapaistos on oiva liikkujan ruoka, joka sisältää sopivasti energiaa ja proteiineja. Se on myös helppo tehdä ja maistuu koko perheelle. Kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mitä jääkaapista tai pakastimesta sattuu löytymään. Talviaikaan kasvisvalikoimaa voi laajentaa  pakastekasviksilla.




URHEILIJAN JAUHELIHAPAISTOS
(2-3 annosta) 

1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
¼ tl chilijauhetta
3 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
500 g kasviksia (esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja, sipulia, pakaste parsakaalia)*
100 g tuorejuustoa

  1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
  2. Pilko kasvikset. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä ja laita sen pohjalle ruskistettu jauhelija. Kaada päälle kananmunaseos.
  4. Asettele pinnalle kasvikset ja painele kasviksien joukkoon tuorejuustonokareita.Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja munaseos on hyytynyt.
Oheiseen vuokaan käytin Toscanan uuni- ja grillikasviksia. Kyseinen pakastesekoitus toimi paistoksessa mainiosti!

Tarjoile paistos raikkaan salaatin ja raejuuston kanssa.



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.