Hyvä ravinto edistää terveyttä. Fyysinen aktiivisuus yhdistettynä
oikeisiin ruokatottumuksiin ehkäisee lihavuutta ja ylläpitää hyvinvointia. Hyvin
toimiva arkiruokailu on liikkujan hyvinvoinnin perusta. Kun ravintoasiat ovat
kunnossa, treenistä saa kaikki tehot irti ja keho myös palautuu paremmin. Terveellinen
ruokavalio rakentuu monipuolisista aterioista ja välipaloista. Arkipäivien
aterioissa kannattaa suosia runsaasti kasviksia ja pehmeitä rasvoja. Oheinen
jauhelihapaistos on oiva liikkujan ruoka, joka sisältää sopivasti energiaa ja
proteiineja. Se on myös helppo tehdä ja maistuu koko perheelle. Kasviksia voi
vaihdella sen mukaan, mitä jääkaapista tai pakastimesta sattuu löytymään. Talviaikaan kasvisvalikoimaa voi laajentaa pakastekasviksilla.
URHEILIJAN JAUHELIHAPAISTOS
(2-3 annosta)
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
¼ tl chilijauhetta
3 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
500 g kasviksia (esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja, sipulia,
pakaste parsakaalia)*
100 g tuorejuustoa
- Ruskista jauheliha paistinpannulla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
- Pilko kasvikset. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Voitele uunivuoka öljyllä ja laita sen pohjalle ruskistettu jauhelija. Kaada päälle kananmunaseos.
- Asettele pinnalle kasvikset ja painele kasviksien joukkoon tuorejuustonokareita.Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja munaseos on hyytynyt.
Oheiseen vuokaan käytin Toscanan uuni- ja grillikasviksia. Kyseinen
pakastesekoitus toimi paistoksessa mainiosti!
Tarjoile paistos raikkaan salaatin ja raejuuston kanssa. |
Lähetä kommentti