perjantai 17. huhtikuuta 2015

Pinkki pehmis ja jäätelövohvelit




Suut tötterölle - jäätelökesä on jo melkein täällä! Pinkki pehmis tarjoaa pirteän vaihtoehdon nauttia jätskistä ilman turhia lisä- ja väriaineita tai lisättyä sokeria. Tätä herkkua voi syödä hyvällä omatunnolla. Pehmytjäätelön makeus tulee banaanista, pehmeys ja kermaisuus kookoskermasta sekä ihana pinkki väri vadelmista.  Pehmikselle voi valmistaa kaveriksi jäätelövohvelit tai syötävän kulhon.

Käytä kotimaisia pakastevadelmia, sillä ulkomaisia pakastevadelmia ei tule käyttää kuumentamattomana norovirustartunnan takia. Pinkki pehmis onnistuu myös mansikoista!


PINKKI PEHMIS
(4 annosta)

3 jäädytettyä banaania
4 dl pakastevadelmia
1 dl kylmää kookoskermaa

Lisäksi tarvitaan: pursotinpussi

Kuori, paloittele ja pakasta banaanit etukäteen. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Pursota tötteröön tai tarjoiluastiaan. Pehmiksen voi myös pakastaa. Ota pakastettu pehmis temperoitumaan jääkaappiin noin puoli tuntia aiemmin ja sekoita pehmeäksi ennen tarjoilua.

 
JÄÄTELÖVOHVELIT
(noin 8 kpl)

2 kananmunaa
1 dl sokeria
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
(1-2 rkl vettä)

Lisäksi: öljyä leivinpaperin voiteluun
  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi, vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon tilkka vettä. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sivele leivinpaperille neljä rinkulaa öljyllä (taritset annokseen kaksi leivinpaperoitua peltiä). Levitä taikinaa öljyttyihin kohtiin mahdollisimman ohueksi pyöreäksi rinkulaksi ja tasoita pinta lastalla.
  3. Kypsennä vohvelipohjia uunissa 7-10 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada hieman väriä. Irrota vohvelit varovasti lastalla leivinpaperista. Pyöräytä pohjat heti kuumia tötteröiksi tai paina lasin pohjaa vasten jäätelökupiksi. Vohvelit kovettuvat nopeasti jäähtyessään.
Vinkki: vohvelit voi paistaa myös vohveliraudalla.

        


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.