keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Dallaspullat




Vähän parempaa pullaa

Kukapa ei olisi näitä vaniljatäytteisiä leivonnaisia maistanut! Ihana vanha tuttavuus vaniljaisella rahkakreemillään hurmaa maistelijan kuin maistelijan. Dallaspulla on ollut jo yli vuosikymmen ajan Suomen suosituimpia pullia ja niitä myydään niin kahviloissa kuin kauppojen paisto - ja irtomyyntipisteissä. Itse tehty voittaa aina kaupan valmiin tuotteen, joten kotileipurin herkutteluelämys on taattu. Dallaspullan täyteläinen maku tulee sen ihanasta vaniljarahkatäytteestä.

 
DALLASPULLAT
(noin 16 kpl)

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte:
150 g pehmeää voita
250 g maitorahkaa 
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 pss (63 g) vaniljakastikeaineksia
2 tl vaniljasokeria
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Valmista täyte. Sekoita pehmeä voi ja rahka keskenään. Lisää voi-rahkaseokseen kananmuna, sokeri, kastikeainekset ja vaniljasokeri, sekoita hyvin.
  3. Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä ¾ täytteestä levylle. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Laita kiekot leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  4. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja levitä loput täytteestä pullien päälle. Paista dallaspullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.