perjantai 10. huhtikuuta 2015

Suppilovahveronäkkileipä




Näppärä näkkileipä - itse tehty näkkileipä katoaa hetkessä parempiin suihin.

Rapsakka rukiinen näkkileipä saa makua kuivatuista sienistä! Jos kaapin perukoilla lojuu kuivattuja sieniä, käytä ne tähän. Oheiset näkkärit valmistuivat kuivattujen suppilovahveroiden ja mustatorvisienien sekoituksesta. Sienten käyttöä näkkäritaikinassa ei kannata säikähtää, tietämätön tuskin arvaisi kyseisten näkkäreiden edes niitä sisältävän. Tämä herkku maistuu sellaisenaan, keiton lisukkeena tai erilaisten levitteiden kanssa. Oiva kaveri on esimerkiksi tomaatti-avokadodippi. Yksi pellillinen hupeni heti paiston jälkeen Oivariinilla sipaistuna.


SUPPILOVAHVERONÄKKILEIPÄ
(30 pikkunäkkäriä)

1 dl kuivattuja suppilovahveroita (tai muita kuivattuja sieniä)
2 dl kiehuvaa vettä
1 tl kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 dl hiivaleipäjauhoja

  1. Murenna sienet kädellä kulhossa pieniksi muruiksi (tai käytä apuna esimerkiksi perunasurvinta). Kaada sienten päälle kiehuvaa vettä ja anna veden imeytyä noin 5 minuutta tai kunnes vesi on jäähtynyt reilusti kädenlämpöiseksi (42°C).
  2. Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon. Kaada seos nesteeseen, lisää joukkoon suola ja hunaja. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon myös hiivaleipäjauhot. Alusta kiinteäksi taikinaksi.
  3. Muotoile taikinasta tanko. Jaa se 30 osaan ja pyörittele palloiksi. Kauli pallot ohuiksi näkkileiviksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta näkkileivät leivinpaperin päälle.
  4. Pistele näkkileivät haarukalla ja paista 250 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet hieman väriä.



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.