maanantai 8. kesäkuuta 2015

Lime-lohivartaat ja purjomuhennos


Raikkaat lohivartaat ovat grillikesän piristys!
Yksinkertaiset ja helpot lohivartaat valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta. Varrastikkuihin pujotellaan lohikuutioita sekä limen lohkoja, jonka jälkeen ne kypsennetään uunissa tai grillataan ulkogrillissä. Kypsennys miedontaa ja makeuttaa limeä, joten lopputulos on ihanan raikas ja mehukas. Vartaat maistuvat purjomuhennoksen ja uusien perunoiden kanssa. Oheisella aterialla juhlistimme Mr. Foodiliciouksen kanssa paperihääpäivää. 

Kypsennä vartaat joko uunissa tai grillissä

LIME-LOHIVARTAAT JA PURJOMUHENNOS
(2 annosta)

300g lohta
2 limeä
1 tl suolaa
2 tl ruokosokeria
Lisäksi: 2-4 grillivarrasta

Purjomuhennos:
nokare voita
1 purjosipulia
½-1 prk ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
  1. Liota puisia grillivarrastikkuja vedessä vähintään 30 minuuttia tai käytä metallisia.
  2. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi (2 1/2 cm x 2 1/2 cm). Sirottele kuutioiden päälle suolaa ja sokeria. Anna vetäytyä noin puoli tuntia.
  3. Valmista tällä välin purjomuhennos. Halkaise purjo pituussuunnassa, huuhdo ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuullota purosilppu pehmeäksi voissa paistinpannulla. Lisää ranskankerma ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla mustapippurilla.  
  4. Paloittele limet. Pujota lohi- ja limekuutiot varrastikkuihin. Kypsennä 225 asteessa uunissa noin 8-10 minuuttia tai grillaa ulkogrillissä. Tarjoa vartaiden kanssa purjomuhennosta ja keitä lisäksi uusia perunoita.



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.