Runebergin tortut juhlistavat 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan
Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää. Tällä ohjeella valmistat ihanan mehevät gluteenitomat
tortut. Ohjeesta tulee kuusi keskikokoista torttua. Kostutus ei ole
välttämätön.
(6 kpl)
100 g voita
½ dl sokeria
½ dl tummaa muscovado ruokosokeria (tai fariinisokeria)
1 kananmuna
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperiä)
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl kardemummaa
1 dl kermaa
LISÄKSI
voita ja gluteenitonta korppujauhoa vuokiin
KOSTUTUKSEEN
2 rkl kuumaa vettä
1 rkl sokeria
(2 rkl punssia , konjakkia tai mantelilikööriä)
KORISTELUUN
½ dl tomusokeria
n. 1 tl kylmää vettä
½ dl vadelmamarmeladia tai -hilloa
- Sekoita sulatettu voi, sokerit ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin tai muffinipeltiin (myös uuninkestävät kahvikupit sopivat).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20-25 min. Jäähdytä hetken aikaa. Kumoa tortut.
- Sekoita kuumaan veteen sokeri. (Lisää likööri.) Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua.
- Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vettä vähitellen ja laita vain sen verran, että saat seoksen tasaiseksi tahnaksi. Koristele vadelmamarmeladinokareella ja pursota sokerikuorruterengas sen ympärille.
Lähetä kommentti