lauantai 19. tammikuuta 2019

Gluteenittomat runebergintortut



Runebergin tortut juhlistavat 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää. Tällä ohjeella valmistat ihanan mehevät gluteenitomat tortut. Ohjeesta tulee kuusi keskikokoista torttua. Kostutus ei ole välttämätön.

GLUTEENITTOMAT RUNEBERGINTORTUT
(6 kpl)

100 g voita
½ dl sokeria
½ dl tummaa muscovado ruokosokeria (tai fariinisokeria)
1 kananmuna
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperiä)
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl kardemummaa
1 dl kermaa

LISÄKSI
voita ja gluteenitonta korppujauhoa vuokiin

KOSTUTUKSEEN
2 rkl kuumaa vettä
1 rkl sokeria
(2 rkl punssia , konjakkia tai mantelilikööriä)

KORISTELUUN
½ dl tomusokeria
n. 1 tl kylmää vettä
½ dl vadelmamarmeladia tai -hilloa

  1. Sekoita sulatettu voi, sokerit ja muna.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin tai muffinipeltiin (myös uuninkestävät kahvikupit sopivat).
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20-25 min. Jäähdytä hetken aikaa. Kumoa tortut.
  5. Sekoita kuumaan veteen sokeri. (Lisää likööri.) Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua.
  6. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vettä vähitellen ja laita vain sen verran, että saat seoksen tasaiseksi tahnaksi. Koristele vadelmamarmeladinokareella ja pursota sokerikuorruterengas sen ympärille.

Gluteenottomasta murotaikinasta valmistuvat tortut löydät täältä.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.