torstai 13. marraskuuta 2014

OMENATOFFEE – harmaan arkiaamun pelastus



Marraskuu, sade ja pimeät arkiaamut.  Aamusta asti on hämärää, melkein pimeää. Päivän pelastus on uunissa kauniin kultaisen värin ja toffeemaisen maun saava omenahillo, jota voi lusikoida aamupuuron päälle. Itse valmistus on vaivatonta, kun omenoita ei kuorita vaan pilkotaan sellaisenaan kattilaan. Hilloon sopii hyvin syksyn ”ylijäämä omenat", joille ei keksi enää käyttötarkoitusta. Hillo saa jouluista makua kanelista ja vaniljasta sekä karamellimaisuutta kookossokerista, jota valmistetaan kookospalmun kukinnoista

 

Omenatoffeeta voi käyttää;
  • puurossa
  • jäätelön kanssa
  • sekoitettuna turkkilaiseen jugurttiin
  • rahkassa tavallisten omenoiden kanssa
  • lettujen ja pannukakun päällä 
  • paahtoleivälle sipaistuna
  • pullan päällä tai vaikkapa köyhien ritareiden kanssa
  • juustotarjottimella tai
  • kun on paha mieli, suoraan lusikalla purkista.

TOFFEEOMENAHILLO UUNISSA

5 l omenalohkoja
2 dl vettä
2 dl kookossokeria
2 tl kanelia
2 tl vaniljaa
  1. Huutele ja poista omenista siemenkota. Paloittele omenat kattilaan.
  2. Lisää omenoiden päälle vesi, sokeri ja mausteet. Keitä pehmeiksi (noin 20 minuuttia).
  3. Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella ja siirrä sose uuninkestävään vuokaan.
  4. Kypsennä sosetta uunissa 225 asteessa kaksi tuntia. Sekoita pohjiaan myöten muutaman kerran kypsentämisen aikana! Seuraa hillon väriä, se saa kauniin kullankeltaisen värin ja rakenne muuttuu karamellimaiseksi.
  5. Purkita valmis hillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin, tai pakasta rasioissa.
Omenahillo kannattaa säilyttää pakastimessa, mutta se säilyy myös jääkaapissa viikon verran.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.