- puurossa
- jäätelön kanssa
- sekoitettuna turkkilaiseen jugurttiin
- rahkassa tavallisten omenoiden kanssa
- lettujen ja pannukakun päällä
- paahtoleivälle sipaistuna
- pullan päällä tai vaikkapa köyhien ritareiden kanssa
- juustotarjottimella tai
- kun on paha mieli, suoraan lusikalla purkista.
TOFFEEOMENAHILLO UUNISSA
5 l omenalohkoja
2 dl vettä
2 dl kookossokeria
2 tl kanelia
2 tl vaniljaa
- Huutele ja poista omenista siemenkota. Paloittele omenat kattilaan.
- Lisää omenoiden päälle vesi, sokeri ja mausteet. Keitä pehmeiksi (noin 20 minuuttia).
- Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella ja siirrä sose uuninkestävään vuokaan.
- Kypsennä sosetta uunissa 225 asteessa kaksi tuntia. Sekoita pohjiaan myöten muutaman kerran kypsentämisen aikana! Seuraa hillon väriä, se saa kauniin kullankeltaisen värin ja rakenne muuttuu karamellimaiseksi.
- Purkita valmis hillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin, tai pakasta rasioissa.
Lähetä kommentti