Kuppikakut, cupcakes, ovat löytäneet paikkansa monen lempileivonnaisten
joukosta. Kuppikakku on parhaimmillaan mehevä, muffinipohjainen leivonnainen,
jossa on herkullinen ja näyttävä kuorrutus.
Kuppikakku voi olla pieni suupala tai muhkea haukattava. Yhteistä
kaikille kuppikakuille on runsas kuorrutus, jossa on usein tuorejuustoa,
tomusokeria ja voita. On makuasia, kutsutaanko kuorrutettuja muffineja
kuppikakuiksi vai englannin kielisellä nimellään cupcakes. Kuppikakkuun kuuluu
joka tapauksessa kuorrutus, kun taas muffini tarjotaan ilman.
Tällä kertaa sokerikakkutaikina muuntui gluteenittomiksi tiramisun
makuisiksi kuppikakuiksi. Italialasen klassikkojälkiruuan makua tuovat mascarbone
juusto, kahvijauhe, tumma suklaa ja kaakaojauhe sekä kuorrutuksen tiramisun makuinen
rahka. Herkkusuu kostuttaa kuppikakut ennen koristelua kahviin sekoitetulla
marsala-viinillä.
TIRAMISU-KUPPIKAKUT
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g mascarbone juustoa
4½ dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ dl kaakaojauhetta
2 tl pikakahvijauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
(kostutus: 1 dl kahvia + ½ dl marsala viiniä)
koristeluun: tiramisun makuista rahkaa (Valio), kaakaojauhetta, suklaata
rouhittuna
- Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja mascarbone.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon.
- Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa.
- Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä kuppikakkujen päälle tai piilota palanen suklaata kuppikakun sisään .
- Paista 200
asteessa noin 20-25 minuuttia. (Kostuta halutessasi
kahviin sekoitetulla marsala-viinillä.) Pursota tiramisun makuista rahkaa
päälle. Koristele kaakaojauheella ja suklaarouheella.
Lähetä kommentti