perjantai 14. marraskuuta 2014

TIRAMISU CUPCAKES



Kuppikakut, cupcakes, ovat löytäneet paikkansa monen lempileivonnaisten joukosta. Kuppikakku on parhaimmillaan mehevä, muffinipohjainen leivonnainen, jossa on herkullinen ja näyttävä kuorrutus.
 

 
Kuppikakku voi olla pieni suupala tai muhkea haukattava. Yhteistä kaikille kuppikakuille on runsas kuorrutus, jossa on usein tuorejuustoa, tomusokeria ja voita. On makuasia, kutsutaanko kuorrutettuja muffineja kuppikakuiksi vai englannin kielisellä nimellään cupcakes. Kuppikakkuun kuuluu joka tapauksessa kuorrutus, kun taas muffini tarjotaan ilman.

Tällä kertaa sokerikakkutaikina muuntui gluteenittomiksi tiramisun makuisiksi kuppikakuiksi. Italialasen klassikkojälkiruuan makua tuovat mascarbone juusto, kahvijauhe, tumma suklaa ja kaakaojauhe sekä kuorrutuksen tiramisun makuinen rahka. Herkkusuu kostuttaa kuppikakut ennen koristelua kahviin sekoitetulla marsala-viinillä.

 
TIRAMISU-KUPPIKAKUT

100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g mascarbone juustoa
4½ dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ dl kaakaojauhetta
2 tl pikakahvijauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

(kostutus: 1 dl kahvia + ½ dl marsala viiniä)

koristeluun: tiramisun makuista rahkaa (Valio), kaakaojauhetta, suklaata rouhittuna


  1. Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja mascarbone.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon.
  3. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä kuppikakkujen päälle tai piilota palanen suklaata kuppikakun sisään .
  5. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. (Kostuta halutessasi kahviin sekoitetulla marsala-viinillä.) Pursota tiramisun makuista rahkaa päälle. Koristele kaakaojauheella ja suklaarouheella. 


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.