tiistai 18. marraskuuta 2014

TAIVAALLINEN GRANOLA



Granola on myslin amerikkalainen serkku. Se muistuttaa itse tehtyä muromysliä, joka paahdetaan uunissa mehevän rapsakaksi.

Itse tehty granola on rapeaa, maukasta ja se on todella helppo tehdä! Granola maistuu aamiaisella tai välipalana maustamattoman jogurtin kanssa. Tarkkoja sääntöjä tai määriä ainesosien suhteen ei ole. Granolaa voi helposti muokata oman maun ja saatavuuden mukaan vaihtelemalla erilaisia pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja.   

Granola on myös mahtavaa hävikkiruokaa, sillä siihen saa käytettyä kaikki pähkinä- ja kuivahedelmäpussien pohjat. Oheisella ohjeella saat gluteenitonta granolaa, jossa on häivähdys tropiikkia. Huumaava kookoksen tuoksu leijuu uunista paahtamisen aikana. Joukkoon lisättävä trooppinen hedelmäsekoitus vie Karibian aurinkoon.

TAIVAALLINEN GRANOLA

6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 rkl kookoshiutaleita
3 dl pähkinöitä (esim. pekaani ja para)
½ dl rypsiöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl kookossokeria
1-2 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä
1 dl rouhittua tummaa suklaata
  1. Mittaa hitaleet, pähkinät, öljy ja siirappi kulhoon. Sekoita hyvin.
  2. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa 150 asteessa 20-30 minuttia. Kääntele seosta välillä ja varo ettei seos tummu liikaa.
  3. Lisää jäähtyneeseen paahdettuun seokseen kuivatut marjat ja suklaarouhe.
    Käytin granolaan valmista kuivahedelmä-, marja- suklaasekoitusta!
Lopuksi vielä täydellinen joululahjavinkki - anna ystävälle lahjaksi itsetehtyä granolaa kauniissa purkissa. Granola sopii myös viemiseksi kukkapuskan sijaan!

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.