Granola on myslin
amerikkalainen serkku. Se muistuttaa itse tehtyä muromysliä, joka paahdetaan uunissa mehevän rapsakaksi.
Itse tehty granola on rapeaa, maukasta ja se
on todella helppo tehdä! Granola maistuu aamiaisella tai välipalana maustamattoman jogurtin kanssa. Tarkkoja sääntöjä tai määriä ainesosien
suhteen ei ole. Granolaa voi helposti muokata oman maun ja saatavuuden mukaan vaihtelemalla erilaisia pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja.
Granola on myös mahtavaa hävikkiruokaa, sillä
siihen saa käytettyä kaikki pähkinä- ja kuivahedelmäpussien pohjat. Oheisella
ohjeella saat gluteenitonta granolaa, jossa on häivähdys tropiikkia. Huumaava kookoksen tuoksu leijuu uunista paahtamisen aikana. Joukkoon lisättävä trooppinen hedelmäsekoitus vie Karibian aurinkoon.
TAIVAALLINEN GRANOLA
6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 rkl kookoshiutaleita
3 dl pähkinöitä (esim. pekaani ja para)
½ dl rypsiöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl kookossokeria
1-2 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä
1 dl rouhittua tummaa suklaata
½ dl rypsiöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl kookossokeria
1-2 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä
1 dl rouhittua tummaa suklaata
- Mittaa hitaleet, pähkinät, öljy ja siirappi kulhoon. Sekoita hyvin.
- Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa 150 asteessa 20-30 minuttia. Kääntele seosta välillä ja varo ettei seos tummu liikaa.
- Lisää jäähtyneeseen paahdettuun seokseen kuivatut marjat ja suklaarouhe.
Käytin granolaan valmista kuivahedelmä-, marja- suklaasekoitusta!
Lähetä kommentti