Kotitekoisten joulutorttujen veroisia ei löydä kaupasta. Oheisella ohjeella
valmistuu helposti käsiteltävä gluteeniton rahkavoitaikina, josta syntyy
maistuvat joulutortut. Tähtitorttujakin taikinasta saa tehtyä, mutta ne eivät
ole rakenteeltaan samanlaisia kuin vehnäjauhosta tehdyt. Myöskään kaulitusta voitaikinasta
tuttua lehtevyyttä ei oheisessa taikinassa ole. Maku on sen sijaan vallan mainio.
Torttujen luumutäyte maustetaan konjakilla ja päälle taiteillaan piparikoriste.
Näin arkisesta tortusta saadaan vähän fiinimpi versio vaikkapa
pikkujoulupöytään!
![]() |
Tortun sisältä löytyy konjakilla höystetty luumutäyte |
GLUTEENITTOMAT JOULUTORTUT
Rahkavoitaikina:
250 g voita
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
½ tl ksantaania
1 tl psylliumia
Täytteeksi: luumumarmeladia (+ loraus konjakkia)
Voiteluun: kananmunaa
Koristeeksi: piparitaikinaa
- Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja kananmuna tasaiseksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita maitorahka-voiseokseen. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen kaulimista.
- Ota taikinasta kerrallaan noin nyrkin kokoinen palanen ja vaivaa se jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Kauli taikinapala noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota levystä muotilla (tai lasilla) pyöreitä paloja.
- (Mausta luumutäyte konjakilla). Voitele pohjapalojen reunat vedellä, täytä palat luumutäytteellä ja aseta toinen pala kanneksi. Voitele tortut kananmunalla ja pistele haarukalla muutama reikä kanteen.
- Kauli pieni pala piparitaikinaa ohueksi levyksi. Ota muotilla pienellä piparimuotilla haluamiasi kuvioita ja aseta pikkupiparit koristeeksi voidellun tortun päälle.
- Paaista tortut 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
![]() | ||||||||||||||||||||
Voitele tortut kananmunalla, pistele haarukalla muutama reikä kanteen ja koristele piparilla. |
![]() |
Hyviä olivat, postausta tehdessä söin jo kolme.. |
Lähetä kommentti