keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Ravintola Oma koti




Gourmet-ruokaa kotona

Foodilicious by Anne hyppäsi mammalomalta hetkeksi työelämään ja viime sunnuntai kuluikin vauhdikkaasti Hyvinkään opiston ruokakurssin opena. Yksitoista innokasta kotikokkia loihti onnistuneen kokonaisuuden Tapainlinnan koulun opetuskeittiön tiloissa. Aiheena oli gourmet-menu kotioloissa. Kutsu kaverit mukaan keittiöön ja loihtikaa fine dining illallinen yhdessä.

Tapainlinnan koulun opetuskeittiö


Raaka-aineet ja ohjeet odottamassa kokkaajia

Tässä vielä kurssikuvaus: ”Tee ravintola omaan kotiisi! Kurssikerran aikana valmistamme viiden ruokalajin yllätysmenun keittiöntervehdyksineen. Yllätysmenun nautimme tunnelmallisesti ruokalajeihin sopivien viinien kanssa. Menu on mietitty niin, että ruuat voi valmistaa kurssin jälkeen myös omassa kotikeittiössä ja tarjoilla vaikkapa vieraille. Kokonaisuuden voi myös valmistaa yhdessä vieraiden kanssa. Tule hakemaan vinkkejä omaan kotiravintolaasi ja kokkaamaan hyvässä seurassa!”

Yllätysmenu nautittiin tunnelmallisesti ruokalajeihin sopivien viinien kanssa

Tarkoituksena oli siis valmistaa astetta fiinimpi kokonaisuus ja nauttia se ruokalajeihin sopivien viinien kera, ihan kuin ravintolassa konsanaan. Menun voi toteuttaa kokonaisuutena, osittain tai ruuat voi myös valmistaa yksittäisinä tarjottavina. Jos tavoitteena on tehdä kaikki viisi ruokalajia lisukkeineen, on valmisteluja syytä jakaa useammalle päivälle. Myös tämä onnistuu hyvin! Vaikka nyt eletään vielä sydäntalvea, kokosin menun jo kevättä tai kevättalvea ajatellen.  Tällaisella menulla mentiin:

KEVÄTTALVEN YLLÄTYSMENU

Crème Ninon, timjamiset serranomurut ja parmesaanilastut

**

Ohrablinit, limetti-mätijäädyke ja piparjuurinen kylmäsavuporotäyte

**

Naudan paahtofilee olutkastikkeen ja kurpitsarisoton kera

**

Passiongranité

**

Appelsiiniposset mantelikeksien kera

JUOMAT:
Trifula, Italia

Oheiset viinit kannatta laittaa muistiin, sillä ne ovat varsinaisia monikyttöviinejä ja toimivat yleispätevinä kumppaneina useamman eri ruokalajin kanssa. Jaume Serra Brut on HS:n cavatestin voittaja, köyhän miehen samppanjaa, joka toimii alkujuomana sekä esimerkiksi blinien kanssa. Tällä kertaa se toimi Créme Ninonin eli tuorehernekeiton ryhdittäjänä ja sitä lisättiin loraus myös keiton pinnalle. Leth Duett Riesling & Veltliner on ehdoton bliniviini, mutta sopii raikkautensa vuoksi ruokapöydän moniottelijaksi tai ihan vaan nautiskeluun.Trifula ryhditti naudan paahtofilettä, mutta toimii varmasti mainiosti myös pastan tai pataruokien parina. La Caliera Moscato d'Asti on herkku jo itsessään ja toimii erityisesti makeiden jälkiruokien kumppanina. Tämä viini voisi olla ensi kesän raparpereista tai mansikoista valmistetun makean herkun kumppani.

Crème Ninon, timjamiset serranomurut ja parmesaanilastut

Ohrablinit, limetti-mätijäädyke ja piparjuurinen kylmäsavuporotäyte

Kurssin ruokaohjeet oli muokattu Alkon Etikettiklubin ohjeista!






Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.