lauantai 14. helmikuuta 2015

Sano se sydämin




Kaupan lehtihyllystä tarttui käteen niin houkuttelevan näköinen kotileipureille suunnattu Herkkuleivonta-lehti, että se oli pakko poimia ostoskoriin. Ohjeiden joukossa oli oheisten sydänmuffineiden ohje. Muffinien sisään leivotaan yllätykseksi pieni sydän ja koko komeus koristellaan vaahtokarkkikuorrutteella, jonka ohjeen julkaisin jo edellisessä postauksessa. Hauska idea joka tapauksessa! Alkuperäinen ohje oli todella suuri (24 muffinia), joten pienensin sitä kolmannekseen ja muokkasin hieman työvaiheita. Vaikka vaiheita on monta, on muffinit helppo valmistaa. 


SYDÄNMUFFINIT
(8 kpl)

3 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g pehmeää voita
2 isoa kananmunaa
1 ¼ dl maitoa
nestemäistä elintarvikeväriä
1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl kuumaa vettä

Lisäksi: maitoa sydämien kostutukseen
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa pieni suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa.
  2. Vatkaa pehmeä voi, sokerit ja kananmunat sekaisin sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos vuorotellen maidon kanssa.
  3. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja värjää se punaiseksi elintarvikevärillä. Kaada punainen taikina vuokaan ja paista noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Kun punainen kakku on jäähtynyt, leikkaa siitä pienellä sydänmuotilla 8 kappaletta sydänkuvioita.
  4. Sekoita tumma kaakaojauhe kuumaan veteen ja sekoita kaakao-vesiseos loppuun taikinaan.
  5. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin. (Tämä siksi ettei vuoka leviä uunissa ja taikina valu pois. Itse en omista muffinipeltiä, joten käytin silikonisia muffinivuokia.)
  6. Lusikoi yksi ruokalusikallinen kaakaotaikinaa vuoan pohjalle. Kostuta sydämet maitoon ja paina sydämet taikinan keskelle pystyyn. Lusikoi loput taikinasta vuokiin peittäen sydämet. Paista muffineita uunissa noin 30 minuuttia. Anna muffineiden jäähtyä ennen koristelua.

 
VAAHTOKARKKIKUORRUTE

1 kananmunan valkuainen
1 ¼ dl sokeria
¾ tl vaaleaa siirappia
pari tippaa valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
½ tl vaniljasokeria
punaista elintarvikeväriä
  1. Sekoita valkuainen, sokeri, siirappi, viinietikka sekä vesi lämpöä kestävässä (metallikulhossa).
  2. Nosta kulho vesihauteen päälle ja kypsennä noin viisi minuuttia vatkaten, kunnes massa on kevyttä ja ilmavaa. Tämä onnistuu käsivatkaimella, mutta kuohkeamman tuloksen saa nopeammin sähkövatkaimella. Massa muuttuu raskaammaksi kypsyessään.
  3. Nosta kulho pois vesihauteen päältä, mausta vaniljalla ja lisää elintarvikeväriä. Vatkaa vielä noin viisi minuuttia.
  4. Laita valmis massa pursotinpussiin. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffineiden päälle ja anna kovettua ennen tarjoilua.


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.