keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Shakshuka

Shakshuka on tomaattinen kananmuna-paprikapaistos, jossa yhdistyvät mausteinen tomaattiliemi ja siinä kypsiksi paistuvat (tai oikeastaan hautuvat) kananmunat. Shaksuka on alun perin tunisialainen ruoka, joka matkasi Israeliin juutalaisten mukana. Se on nykyään erittäin suosittu ruoka Israelissa, jossa paistosta syödään aamiaisella tai lounaalla. Lähi-Idän trendiherkkua voi muunnella oman maun mukaan. Oheinen shakshuka valmistui chorizomakkarasta. Halutessaan makkarat voi jättää pois ja lisätä joukkoon papuja tai vihanneksia. Shakushuka valmistetaan uuninkestävässä valurautapannussa ensin hellalla kypsentäen ja lopuksi uunissa hauduttaen. Jos ei omista valurautapataa, onnistuu ruoka mainiosti myös uunipadassa.

Shakshuka on maukas ja tuhti brunssiherkku
SHAKSHUKA

1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 isoa paprikaa
1 rkl öljyä
150-200 g chorizomakkaraa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl paprikajauhetta (savunmakuista)
1 tl sokeria
½ tl suolaa
4 tomaattia (myös tomaattisäilykkeet käyvät)
2 rkl harissaa 
1 prk tomattipyreetä
1 dl vettä
4 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
(1 dl paloiteltua fetaa tai muuta juustoa)
 
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutioi paprika isoiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä valurautapannussa tai uunipadassa. Kuullota sipuli keskilämmöllä ja lisää hetken kuluttua paprika ja valkosipuli. Kääntele noin viisi minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet.
  2. Paloittele chorizo pieniksi paloiksi. Lisää chorizo ja mausteet pannuun. Kääntele parin minuutin ajan. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit, harissa, tomaattipyre ja vesi pannuun. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tee seoksen pinnalle pienet kuopat ja riko kananmunat kuoppiin. Ripottele kananmunien pintaan suolaa ja pippuria. Halutessasi ripottele juusto pinnalle. Nosta pannu uunin keskitasolle muutamaksi minuutiksi, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. 
Tarjoa shakshuka rapean leivän ja maustamattoman jogurtin kanssa.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.